اریتما شناگران دریا
مقدمه
اریتما شناگران دریا (Seabather's eruption) ناشی از زهرآلودگی و حساسیت بیش از حد به شکل لاروی موجودات دریایی سلنترات (coelenterates) است که در آب دریا یافت میشوند. لاروهای عروس دریایی تیمبل (Linuche unguiculata) عامل بروز این وضعیت در اقیانوس اطلس در نزدیکی سواحل جنوب شرقی فلوریدا، مکزیک و کارائیب هستند. همچنین گزارش شده است که در فیلیپین و مناطق ساحلی جنوب شرق آسیا با ارگانیسم مولد Linuche aquila نیز رخ میدهد. در حالی که عروس دریایی بالغ دارای اندازه ۵-۲۰ میلیمتر (تا ۳/۴ اینچ) است، فرم لاروی آن تنها ۰.۵ میلیمتر میباشد. در سواحل میانه اطلس تا نیویورک، لاروهای شقایق دریایی Edwardsiella lineata نیز به عنوان عامل شناسایی شدهاند. اکثر موارد بین ماههای مارس تا آگوست رخ میدهند.
توضیحات
برخی اریتما شناگران دریا را "شپش دریایی" (sea lice) مینامند، اگرچه این نامگذاری نادرست است زیرا شپش دریایی واقعی انگلهای پوستی ماهیها هستند که انسانها را تحت تأثیر قرار نمیدهند.
زهرآلودگی، که عمدتاً توسط فشار و اصطکاک تحریک میشود، زمانی رخ میدهد که لاروها در زیر لباس شنا گیر کرده و سلولهای نیشدار (نماتوسیستها) به پوست تخلیه میشوند.
علائم
این وضعیت معمولاً در عرض چند دقیقه تا ۱-۲ روز پس از بیرون آمدن فرد از آب دریا به صورت جوش خارشدار، کهیر یا ضایعات پاپولی در ناحیه لباس شنا یا سایر مناطق تحت فشار از جمله تماس با تخته موجسواری ظاهر میشود. علائم معمولاً برای ۵-۷ روز ادامه دارند اما ممکن است تا ۲ هفته یا بیشتر طول بکشند. برخی بیماران ممکن است دچار تب، سردرد، بیحالی و استفراغ شوند (بهویژه کودکان). در صورت تماس با آن غشاهای مخاطی، ممکن است کونژنکتیویت و اورتریت ایجاد شود. واکنشهای حساسیت سیستمیک، از جمله آنافیلاکسی، در زهرآلودگیهای عروس دریایی نادر هستند. به ندرت، ممکن است جوش در عرض ۲ هفته دوباره بروز کند و افراد آتوپیک ممکن است ضایعاتی تا ۶ هفته داشته باشند.
عوامل خطر
عوامل خطر شامل سن کمتر از ۱۶ سال، سابقه اریتما شناگران دریا و موجسواری هستند. دوش گرفتن بدون لباس شنا پس از قرار گرفتن در معرض آب دریا به عنوان یک عامل محافظتکننده شناخته شده است. داشتن سابقه اریتما شناگران دریا خطر بروز موارد آینده را افزایش میدهد که این نظریه را که این وضعیت به دلیل حساسیت بیش از حد زمینهای است، حمایت میکند. با این حال، برخی افراد ظاهراً ایمن هستند و علیرغم مواجهههای مشابه و مکرر در همان آب دریا، جوش نمیزنند. هیچ مرگی گزارش نشده است.